© Layout by Julia E.

VIIKON VINKKI: valokuvaaminen ja kuvien muokkaus

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

VIIKON VINKKI (nykyinen)
Heippa! Liian usein multa kysytään kaikkea kuvaukseen liittyvää. Mikä kamera mulla on mitä objektiiveja? Miten muokkaan kuvat, millä ohjelmalla? Tästä postauksesta toivon mukaan saatte kaiken avun ja vastaukset mitä ootte esittäneet! Tein tän nyt viikon vinkki muodossa, toivottavasti tykkäätte!

VALOKUVAUS
8780
Ensinäkin mun kamera, Nikon D3100. Joskus olen erittäin tyytyväinen kameraan, mutta liian usein siitä puuttuu asioita joita kaipaisin järjestelmäkamerasta. Kuitenkin kamera on ollut tosi hyvä mun ensimmäiseksi järkkäriksi.
8790
Mulla on myös neljä erilaista objektiivia mun kameraan.Tällä hetkellä kuvaan 35 mm kiinteällä objektiivillä, joka on todella valovoimainen ja sen aukko on aivan ihana! Mun kameran paketissa tuli normaali 18-55mm ja pitkäputki  55-200mm. Käytän tota pitkää putkea aika harvoin, mutta se on todella hyvä. Yksi erikoisempi ja hauskempi putki eli Fisheye, suomeksi siis kalansilmä. Joka ottaa 180 asteen kulmasta kuvia. Kuvista tulee todella kivoja, mutta ei oo kuitenkaan ehkä yks käytännöllisimmistä objektiiveista. 
8785
Kuvaan kaikista eniten M säädöllä jossa saa säätää kaikki jutut ihan itse. Myös urheilukuvauksella tulee kuvattua paljon. Siinä värit tulee tosi hyvin esiin ja kuvat on hirmu tarkkoja!

MUOKKAUS
eka
Muokkailen kuvia aina, joitain vähä enemmän toisia ihan vähän. Tässä näytän kuitenkin mitä yleensä muokkailen. Mulla on siin käytössä Photoscape jonka saa ladattua ilmaiseksi netistä. Ittellä meni totaalisesti hermo ipiccy ja picmonkey ohjelmii, argh. 
´ff
Avaan kirkkaus, väri kohdan ja siitä Kirkkauskäyrän. Säädän kuvan kirkkauta sopivaksi. Samalla katson vierestä värikylläisyys ja värikäyrät. 
see
Sitte taas avaan kirkkaus, väri kohdan ja siitä syventäminen ja yleensä heikko. Kuvissa saatan myös lisätä terävyyttä yms. perus juttuja!

BEFORE AND AFTER
ba1
Tässä on ehkä isoin ero koskaan, haha! Mutta hyvänä esimerkkinä kun kuvailee esim. sateisena päivänä eikä saa luonnonvaloa kuvaan. Tässä oon siis muoannu aika paljon valoisuutta.
ba4 Tässä kuvasssa taas en oikeestaan yhtään ole muokannut, ihan vähän vain valoisuutta. ba2 Tässä kuvassa oon halunnut saada värejä esille ja sen takia oonkin muokannut jälleen kerran valoisuutta ja värejä. ba3
Ja tässä kuvassa on muokannu hieman valoisuutta ja vähän enemmän sitten värejä. Nyt voitte esittää lisää kysymyksiä niin kuvauksesta ja muokkauksesta ! :-) Vastailen heti kun kerkeen.

Emilia

47 kommenttia:

 1. Tosi ihana postaus! Mun mielestä tälläset postaukset, joissa bloggaajat kertoo kuvaamisestaan ja muokkaamisestaan on tosi kivoja :>

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia<3 odotan aina innolla viikon vinkkiä<3 ja oot kaunis<3

  VastaaPoista
 3. Tää oli kiva postaus :-) ite muokkaan kuvat aika samalla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toi onkin aika perus tapa, kiitos! :-)

   Poista
 4. Tää tuli just oikeeseen aikaan <3 oon ollu sellasessa ei kiinnosta kuvata fiiliksessä jo muutaman viikon, mutta tästä sain jo vähän lisää inspiraatiota. Kuvaan myös tolla 35mm päivittäin! rakastan sen sitä valovoimaa!

  VastaaPoista
 5. Kiva vinkki! :) ite muokkailen kans tosi vähän kuvia just jtn valoo ja värei sekä kokoo en oikeestaa muuta ellen sitte joskus sadepäivän innostu muokkailee enemmänki

  VastaaPoista
 6. Ihana ja hyvin käytännöllinen postaus!! :) Ainoo mikä häiritti on, et tos viikon vinkki-kohas lukee kaunesniksejä, u puuttuu :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se pitäis korjata nyt kun on aikaa! :-)

   Poista
 7. Ihan uteliaisuuttani kysyn että mitä on ne ominaisuudet joita "kaipaisit järjestelmäkamerasta"? :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esim. infrapuna, kääntyvänäyttö yms :-)

   Poista
 8. Maksaako toi photoscape? ku en saa ladattuu sitä jotenki ilman että kirjautuisin sinne ja se maksaa :(?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei maksa, ainakaan mulla! :-) Kokeile uudestaan itte en oo koskaan kirjautunut tai mitään :-O

   Poista
 9. Tosi mielenkiintoinen ja kiva vinkki idea!:-)

  VastaaPoista
 10. Ois kiva jos sä tekisit vähän niinku "opetuspostauksen" että miten nuita manuaaliasetuksia käytetään ja mikä aukko ym ois hyvä tiettyyn tilaisuuteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. munki mielestä tää ois tosi kiva jos tommosen viittis tehä :)

   Poista
  2. samaa mieltä, ois kiva lukee sellasta ! (:

   Poista
  3. Okei! :-) Katotaan jos saan joskus tehtyä! :-)

   Poista
 11. voisitko linkata saitin, josta pystyy ladata sen ohjelman? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.photoscape.org/ps/main/index.php

   Poista
 12. Ahhah tunnen itteni nyt ihan tyhmäks :D Oon aina käyttänyt samantyylisiä muokkauskeinoja, mutta silti aina miettiny, että miten niillä jollain bloggaajill voi olla niin valovoimaiset kodit! ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kun vaan kuvaa oikeeseen aikaan ja oikeella paikalla ja sitten muokkaa sopivasti niin saa kuvat kivan valovoimasiks! :-)

   Poista
 13. mikä on aukko? tai mistä / miten se säädetään ja mihin sen käyttö vaikuttaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu niin paljon kamerasta mistä sitä säädetään, mutta kannattaa esim. kattoo youtubesta videoita ja selata kameran käyttöopasta. Kirjastosta saa kans hyviä kuvauskirjoja lainaan :-)

   Poista
 14. wtf miks et julkase kommentteja?!??!?!?!?!?!??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin Espanjassa lomalla niin tuli hieman viiveellä :-)

   Poista
 15. Kiva postaus, vinkit tuli tarpeeseen. Ite en kyllä saa latailla mitään ohjelmia koneelle, joten pitää tyytyä Olympus Viewerin kuvanmuokkausohjelmaan, enkä kyllä kuvia juuri ole muokannutkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi! :-( Toi photoscape on kyllä mulle ollut ihan vaaraton ja helppokäyttöinen ohjelma! :-)

   Poista
 16. Tosi kiva ja käytännöllinen postaus, lisää näitä!
  lookatmebyveeruska.blogspot.fi

  VastaaPoista
 17. pystytkö linkkaa jostain sivustolta, esim gigantti, rajala... sen 35mm objektiivin ?:) onnistuuks sil objektiivil hyvin erilaiset henkilökuvat, esim profiilikuvat:--)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itte ostin sen Tampereen Rajalasta, kesällä.Sillä onnistuu tosi hyvin kaikki henkilökuvat! :-) Suosittelen.
   http://www.rajalacamera.fi/nikkor-af-s-35-1-8g-dx-objektiivi.html

   Poista
 18. paljonko se kalansilmä objektiivi makso? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm. Se oli aikamoisessa alennuksessa ja maksoi n. 250€ :-)

   Poista
 19. Mitä kaipaisit järkkäriltäsi siis enemmän? :)

  http://emmunjahemminblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Infrapunaa ja käntyvänäyttö auttais ainakin alkuun ! :-)

   Poista
 20. Mikset vastaa kommentteihi? :/

  VastaaPoista
 21. Oon Espanjassa lomalla ja täällä en kerkee valitettavasti vastaamaan. Vastaan heti ens viikolla kun pääsen kotiin! :-) Kiitos paljon kommenteista!! ♥

  VastaaPoista
 22. Muokkaus on kyllä olennainen osa hyviä kuvia! Olet erinomaisesti havainnollistanut, mitä sillä voi saada aikaan muuttamatta kuvaa kuitenkaan täysin erilaiseksi :) osaat pitää kuvat uskottavina ja tuoda niitten parhaat puolet esille!

  VastaaPoista
 23. Tosi kiva postaus! :-)

  kaislaa.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kommenttit tulevat tarkistuksen jälkeen näkyviksi!