© Layout by Julia E.

VIIKON VINKKI - flickr mikä mättää?

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

viikon vinkki!
Heippa vaan! Aattelin nyt tehdä ajankohtaisen vinkin. Asia joka on päässyt ärsyttäämään meitä bloggaajia ja varmasti on tehnyt mieli repiä hiuksia. Päätin kuitenkin ruveta selvittelemään asiaa ja tehdä siitä viikon vinkin jotta mahdollisimman moni avuntarpeessa oleva näkisi tämän!
private
Ongelma on ilmennyt monilla tavoilla. Asia kuitenkin koskettaa vain niitä jotka latailevat kuvansa flickriin. Kuvan näyttötapa on siis muuttunut jolloin kuvan alareunaan tulee flickr logo, käyttäjänimi ja kuvannimi. Joskus kuvien taakse on saattanut myös ilmestyä mustaboxi. Puhelimella kuvat eivät ole myöskään auenneet tai ovat olleet jätti suuria. Uuden kuvan näyttötavan myötä blogin lataus on hidastunut ja kuvien näyttötapa on mielestäni rumempi ja sekavempi. 
esimerkki
Tältä uudistuneet medium 800 levyiset kuvat siis näyttävät blogeissa jos laittaa hiiren kuvan päälle.
setärkein
EDIT: Eli siis oli kuvakokosi ihan mikä tahansa sulla täytyy olla toi HTML kohta valittuna ei missään nimesssä Embed koska siinä tämä tyhmä uudistus tulee. Uudistus tulee valitettavasti myös kuva koossa Medium 800. Mutta alhaalla ohjeita kuinka välttää se. flickr2
Miten saan kuvani 800 levyisinä normaalisti blogiini? Ennen kuin lataat kuvat flickriin muutat leveyden 800, pituus tulee automaattisesti sopivaksi ja tallennat sitten kuvan ja lataat flickriin. Esimerkiksi picmonkeylla resize kohdassa saat helposti muokattua kuvan koon. Sen jälkeen otat html koodin alimman kohdan Original jolloin leveys on 800, koska muutit sen siksi. Voit valita myös large 1024 jos sulkujen sisällä oleva ensimmäinen arvo on 800. Jos kuitenkin ajot normaalisti ladata kuvat 800 levyisinä blogiin etkä välitä uudesta kuvan näyttötavasta kannattaa kuvat jättää julkisiksi muuten blogin lukijat eivät näe kuvia. Toivottavasti tästä olisi edes jollekkin jotain hyötyä! :-)

Emilia

70 kommenttia:

 1. Miks kaikki bloggaajat lataa kuvat Flickrin kautta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska blogger pilaa helposti kuvien laadun.

   Mutta Emilia, hyvä vinkki, tulee varmasti monelle tarpeeseen! :) Mä olen aina tehnyt tällä tavalla joten mulla itselläni ei mitään ongelmaa missään vaiheessa ole ollutkaan... :D

   Poista
  2. Flickrin kautta on helppo ladata, se on nopeaa ja saat parhaan laadun. Kiitos Eekku itse oon aina tehnyt eri tavalla ja nyt tuli ongelma vastaan :-D

   Poista
 2. Mulla tulee kyllä sama ja on toi 640 leveys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sä saitkin jo ohjeita facebookissa, ota uudestaan yhteyttä jos ei toimi! :-)

   Poista
 3. mulla tää ei nyt onnistunu. nää kuvat tulee samanlaisena, että se flickrin tunnus ja oma käyttäjänimi siellä näkyy. :-( ehkä se toiminto kerkeski tulla... nyt oikeesti suutun, leikkaan kaikki hiukset kohta pois. flickr on koko tän kuukauden temppuillut muka uusilla "mahtavilla" uudistuksilla. huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä tosi ikävä kuulla! :-( Mutta kun otat sitä html koodia niin siinä alapuolella on 3 kohtaa joista yksi pitää valita. Uskon että sulla on nyt valittuna Embed, kun sulla pitäis olla HTML. Joten koita vaihtaa se ja kattoo toimisko sitten. Jos ei toimi niin photobucket voi olla toinen hyvä paikka minkä kautta ladata kuvat.

   Poista
 4. jeee kiitos ! oon kokeillu vaikka mitä, mutta tää on eka joka toimiii :)!

  VastaaPoista
 5. Oi kiitti paljon täst oli paljon hyötyy! Mut siis jos teen noin niin voinko laittaa kuvat yksityiseksi? Vai pitääkö ne laittaa silti julkisiksi:)

  oliviaolivian.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Mä tein just niinkun ohjeessa sanottiin, mutta ei toiminut silti..? :o

  VastaaPoista
 7. kiitti älyttömästi tästä vinkistä, pelastit, koska meinasin jo eilen luovuttaa! :D

  VastaaPoista
 8. Minä taistelin tämän saman asian kanssa koko eilisen päivän ja nyt sain siihen avun ja vastauksen !!! Kiitos miljoonasti että teit tämän, oot ihan huippu kun teet näitä viikon vinkkejä ja näistä on aina jotakin apua ja hyötyä meille muillekkin <3

  VastaaPoista
 9. Huono vinkki mielestäni, kauhean monimutkaista :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on kun flickrin kanssa joutuu säätämään. Tärkeintä on että valitset html kohdan ja jos käytät medium 800, lataat kuvat original kokoisina :)

   Poista
 10. Ei auttanut, ymmärsin itsekin että HTML-nappia on painettava, mutta silti kuvat ovat edelleen tuollaiset.

  http://pauliinannn.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tsekkaamassa sun blogin ja lataat kuvat medium 800 levyisinä joissa on kuvan 3 mukainen uudistus. Jolloin kuvia ei voi siis laittaa yksityisiksi. Sä olet laittanut ja sitten sulle on tapahtunut sama ongelma kuin kuvassa 2.

   Eli joko laitat tästä lähtien kuvat julkisiks ihan samalla tavalla niin kuvat näkyy.

   Tai sitten lataat kuvan 5 ohjeiden mukaan ne flickriin. Eli muutat koon esim. picmonkeylla width kohta 800 ja lataat flickriin ja nappaat html koodin original kohdasta :-)

   VastaaPoista

   Poista
  2. Okei, kiitti neuvosta (: pitää mennä vielä yrittämään uudestaan.

   Poista
 11. millä oot tehny sun bannerin? :)

  VastaaPoista
 12. miten sellaset pystypäin olevat kuvat saa normaalin kokoisiksi, tai mitkä koot siihen pitäis laittaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muokata sen leveyden just picmonkeylla 800 ja sitten se antaa sen korkeuden automaattisesti ja lisätä original koossa flickriin :)

   Poista
 13. Kiitti kauheesti, tästä oli paljon apua!! :)
  Tää tosiaan on ärsyttänyt niin paljon, mutta nyt ei enää tarvii vetää itkupotkuraivareita, kiitos!

  VastaaPoista
 14. miten oot saanu kuvien "reunukset" pois, ettei oo mitään kehyksii tai varjoja? mulla on, käy kattoo mun blogista, jos et älyy mitä tarkotan.
  inkasway.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Html koodilla oon tosiaan poistanu ne! Netistä saa hyviä neuvoja linkkaan esim pari tähän. :)

   http://nohomewithoutyou.blogspot.fi/2013/03/blogger-vinkki-kuvien-reunat-ja-blogin.html
   http://bloggerpulmia.blogspot.fi/2012/06/kuvien-kehysten-navigointi-palkin.html

   Poista
 15. kiitti tosi paljon täst ohjeest!!! :)

  VastaaPoista
 16. Mitä kokoa itse käytät blogien kuvissa? (:

  VastaaPoista
 17. oi että kiitos tosi paljon tästä ohjeesta! Meinas kieltämättä mennä hermot kun en tajunnut tota juttuu itse - kiitokset siitä sulle ♥

  VastaaPoista
 18. ahh ihanaa! kiitos vinkistä!! mulla tää toimii tosi hyvin mutta en tajuu miten tota leveyttä voi säätää ipiccyssä? tai kun käyttäisin mielummin sitä kun picmonkeyta kun siellä on kivempiä muokkausmahdollisuuksia:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en osaa auttaa koska mulla ei ole ipiccya eikä kone suostu avaamaan sitä. Mutta joku resize kohta siellä :-)

   Poista
 19. mitä jos on päivittänyt flickrin eikä saa tota samallalailla enää :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai häh? Toi neuvo pitäis kyl tepsii :o ?

   Poista
  2. se mun Flickr ei ole enää tollanen kun painoin jotain uuden Flickr:n kokeilunappia :/ Tota ''Try our new photo experience beta''

   Poista
  3. Hitto vie Flickr! Mä en oikeesti osaa auttaa :/ Mut kokeile vaihtaa tiliä tai selainta! :)

   Poista
  4. hei mä (idiootti) painoin tota samaa nappia... ja siinä ei tosiaan oo tollasta kohtaa mistä ton saisi vaihdettua D: innolla odotan sitä hetkeä kun joku keksii siihenkin versioon jonkun toimivan systeemin :-D

   Poista
  5. Eikää, vitsi! Haluisin kauheesti yrittää itte auttaa teitä mutta en viitti itte painella yhtään mitään :'D! Mut kokeile just vaihtaa tiliä tai selainta, jos sattuis auttamaan! Ja jos haluut niin ota screenshot siitä miltä siel näyttää ja miltä näyttää kun lataa sen kuvan sinne ja lähetä emppusblogi(at)hotmail.fi niin yritän vastailla asap! :-)

   Poista
 20. hei kiitos superisti! testailen huomenna :)

  VastaaPoista
 21. miten saa laadun pysymää hyvänä kun käyttää tota tekniikkaa? mulla ainaki laatu huononi raippaasti ku tein tolleen kun neuvoit?:D

  VastaaPoista
 22. että voiko sitä muokata siellä picmonkeyssä sillee et laatu jää hyväks? jos voi niin miten?:D

  VastaaPoista
 23. sulla nimittäin ainakin on hyvälaatuiset kuvat:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan nyt näihin kolmeen kommenttiin yhtäaikaa! Mä en yhtään osaa sanoa tosta laadun huonomisesta mitään koska mulla ei melkeen yhtään huonone. Muokkaan ekana kuvat photoscapella ja sitten muokkaan picmonkeylla resize kohdasta sen. Kannattaa siellä picmonkeyssa kattoa se kuvanlaatu kun senkin saa siellä päättää ja ottaa paras mahdollinen.
   Mut kuulin yhen neuvon et jos muuttaa sen koon vähän tavallista isomaksi esim. width 1000 ja sitten kopioi sen original html koodin blogiin ja muokkaa sen leveys kohdan sopivaksi ja poistaa korkeuden, en ole itse kokeillut, mutta kuulin että pitäis myös toimia! :-) Toivottavasti saitte edes pientä apua!

   Poista
 24. nykyään noissa kaikissa on tuo iframe tuossa alussa, tiiätkö toista paikkaa mnne voisi ladata kuvat, ei photobucket? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei katoppas 4. kuva ja muuta se kohta html'ään. Sulla taitaa olla Embedissa. Mutta jos ei tuokaan toimi niin sitten voi olla se että samalla kun muokkaat kuvat pienennät ne siihen leveyteen minkä haluat ja tallennat ne kuvat aina png muotoon. Ja sitten lataat ne kuvat suoraan koneelta postauksiin :-)

   Poista
  2. Tässä se ongelma, mulla ei ole tuota laatikkoa mistä valita embed tai html :-(

   Poista
  3. MITÄ IHMETTÄ :o ! Ootko kokeillu kirjautua ulos käyttäjältä/vaihtaa käyttäjää tai vaihtaa selainta?

   Poista
  4. Olin vahingossa päivittäny Flickrin mut onneks sain vanhan takaisin parin asetuksen muuttamisen jälkeen :--)

   Poista
 25. Kun juuri tuota, että kuvat pitäs ennen lataamista muuttaa siihen haluamaansa kokoon olen yrittänyt vältellä, koska siitä on liikaa vaivaa ja koneen muisti täyttyy, kun jokaisesta kuvasta on kuva alkuperäisen koon sekä muutetun koon kanssa... Eikö mitään muita mahdollisuuksia saada tuota näyttötapaa pois...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tällä hetkellä tiedä mitään muita tapoa miten sen sais pois. Mutta noi oikeesti on aika helppoja tapoja saada pois se. Suosittelen myös turhien kuvien poistamista ja ulkoista kovalevyä! :-)

   Poista
 26. mulla ei ole ollenkaan tuollaista kohtaaa missä lukee tuo embed ja HTML ja koko sivu on muutenkin ihan erilainen kun mitä noissa sun kuvissa ;oooo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sulla taitaa sitten olla se uusi flickrn näkymä :/

   Poista
 27. jes, kiitos! nyt vihdoin toimii oikein :)

  http://sannielinas.blogspot.fi

  VastaaPoista
 28. nyt tää onnistu! kiitos avusta, olin ajatuksissani jättänyt sen siihen Embed tilaan ja nyt tein nuilla ohjeilla uudestaan, nyt onnistu. kiitoskiitoskiitos! ♥ (-:

  VastaaPoista
 29. Kokeilin ensimmäistä kertaa tota picmonkeyta koska en osaa picasalla muuttaa kuvakokoa. Sain picmonkeylla kuvakoon muutettua ja tallensin kuvan mutta ladatessani sen flickriin kuvakoko ei ollutkaan muuttunut, osaatko sanoa mistä kiikastaa? ´T. Avuton :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista ottaa se original kohta ja muuttaa se siihen :-) Muuten en osaa auttaa :/

   Poista
 30. Tein just niin kuin sanoit, mutta mulla kuvien laatu huononee valtavasti.. kumpi on parempi valinta laadun suhteen; "original800" vai "large 1024 (800x534)" ? Ja tiedätkö yhtään miten sen laadun saisi pysymään hyvänä?

  VastaaPoista
 31. hei toivottavasti vastaat tähän pienee ja yksinäiseen kommenttiin. miten saa ton flickrin käyttäjän yksityiseksi?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ööh en tiiä käyttäjästä mut itte laitoin kuvat aina yksityiseksi. :-)

   Poista

Kommenttit tulevat tarkistuksen jälkeen näkyviksi!