© Layout by Julia E.

MUUTAMIA VINKKEJÄ OPISKELUUN

tiistai 6. tammikuuta 2015

Heippa! Oon tsekkailut vähän liikennettä täällä blogissa ja todella monet tuntuvat etsivän vinkkejä opiskeluun ja kokeisiin. Oon tehnyt: kokeisiin luku vinkkejä postauksen (cliks)  ja tosi monet pitivät sitä hyödyllisenä. Nyt ajattelin kevätlukukauden takia tehdä hieman päivitetyn version. En tarkoita että nämä vinkit olisi juuri sulle parhaita, koska jokaisen täytyy löytää oma hyvä tapa. Mutta nämä toimivat ainakin minulla! 
0813
Tee annetut tehtävät mahdollisimman hyvin ja tarkasti. Vaikka et osaisin yritä edes, silloin joudut jo perehtymään aiheeseen. Voit myös tehdä lisätehtäviä ja kertailla asioita tehtäviä selaillessa. Tehtävät kannattaa tehdä myös hyvään aikaan eikä jättää liian myöhälle. Värien ja piirrosten käyttö esimerkiksi muistiinpanoissa on myös tosi kätevää. Ja mä opin piirtämällä ainakin tosi helposti ja vaivattomasti! Lisäksi värit tuo pirteyttä ja koeviikolla on ihana lukee värillisiä muistiinpanoja.  
0812
Jos kuitenkin huomaat että joku lasku tai tehtävä on väärin, ÄLÄ pyyhi sitä. Laita se vaikka punaisiin sulkeisiin. Sitten kun aloitat kokeisiin lukemisen huomaat, että näin ei kannata laskea sitä. Ihminen toistaa hyvin helposti virheitä mitä on aiemmin tehnyt. Näin voit välttää ne! Kannattaa tietenkin aina myös olla sen tehtävän oikea ratkaisu muistissa. 
0817 Tässä asiassa mun pitäis skarpata! Nimittäin puhelimen käyttö, niin oppitunneilla ja kotona. Koulussa tunnilla saattaa mennä tärkeät vinkit ohi korvien ja kotona keskittyminen herpaantuu kun rupeaa selailemaan somea. Helppo sanoa, mutta vähän vaikeampi toteuttaa. 0802 Kun alkaa lukemaan kokeisiin kannattaa aina lukea sisällysluettelo. Varsinkin jos on lukiossa ja on iso alue kokeessa toisin sanottuna koko kirja.. Katselet otsikot ja mietit tuoko ne mitään mieleen. Jos joku ei tuo mitään mieleen, se kaipaa harjoitusta!
0793 Vesi opiskelun aikana auttaa ainakin mua tosi paljon! Varsinkin jos sitä makeuttaa esim. hedelmillä tai marjoilla. Super hyvää Lisäksi riittävä määrä unta ja tarpeeksi rentouttamista on todella tärkeää. Paljon tsemppiä teille kevätlukukauteen ja paljon jaksamista talven pimeinä aikoina!

Millä fiiliksillä aloitatte kevätlukukauden ? :-)

39 kommenttia:

 1. hyviä vinkkejä! :) näin lukiossa tota riittävää unta ennen kokeita on ruvennut arvostamaan, sillä oikeesti kannattaa lopettaa viimesenä iltana se lukeminen jo ajoissa ennen nukkumaanmenoa! mieluiten jättää viimeiselle illalle vain kertaamisen, eli alottaa lukemisen pari päivää aiemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä toi uni on tosi tärkee juttu, lukiossa on aika pitkiä tunteja joten seki vaikuttaa! :-) Hyviä pointteja sulla Janette ja kiitos kommentista <3

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä! :-) Itellä aika moni jo noista vinkeistä käytössä, mutta toi väärin menneiden tehtävien näkyviin jättäminen, niin aion kyllä ruveta tekemään itse niin! Kiva postaus taas!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi tehtävien jättäminen on uusi juttu mullekkin, mutta se on toiminut itseasiassa tosi hyvin! Kiitos sun ihanasta kommentista Alma :-) <3

   Poista
 3. Jos voisin niin oisin tykänny tästä monta kertaa, laitan ohjeet korvan taakse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Ira, tätä on niiiin mukava kuulla. Sait hymyn mun suulle, kiitos!

   Poista
 4. Oi ihastuin tohon viimeseen kuvaan, oon niin pitkään halunnu koittaa erilaisia detox-vesiä mut en oo saanut aikaseksi kokeilla :-D Niin hyviä vinkkejä, pistän todellakin korvan taakse jokaikisen :) Ja mulla just sama ton puhelimen käytön kanssa, pitäis vähentää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina, mäkin tykkään tosta viimeisestä kuvasta! Ehkä se puhelin pitäis vaan jättää sinne laukkuun :-D

   Poista
 5. Mä oon niin laiska lukemaan kokeisiin... Toisaalta jos lukee liikaa niin ainakin mulla tulee blackout just kokeessa :D Mut hyödyllisiä vinkkejä, tykkäsin :)

  ♥ Blogi: cloudsonthe.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liika on aina liikaa, sillee että tuntuu hyvältä niin on paras. Ja mun mielestä kokeista on ihan turha stressata, niissähän katotaan mitä oot oppinu :-)

   Poista
 6. Hyviä vinkkuleita oot kerännyt laadukkaiden kuvien kera! Varmasti monille hyödyllisiä :)

  VastaaPoista
 7. Tässä oli tosi hyviä vinkkejä ja varmasti otan joitain käyttöön!:) ihania kuvia myös!; 3

  http://vimppumoi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma, ihana kuulla että sä otat näistä jotain käyttöön! :-)

   Poista
 8. hyödyllisiä ja hyviä vinkkejä nämä ja nää kuvat ovat mahtavia.
  oot hyvä kuvaamaan ja tää ulkoasu on hienon yksinkertainen :)

  VastaaPoista
 9. Tää oli tosi hyödyllinen postaus, koska ainakin itse tarvitsen vinkejä opiskeluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, no tästä on sitten hyvä aloittaa uusi lukukausi! :-)

   Poista
 10. Hyödyllisiä vinkkejä ja kiva postaus! Nää sun kuvat on aina niin valoisia ja kivoja :-) Mulla on toi sama juttu puhelimella, mut oon alkanut nyt laittamaan sen kiinni kokeisiin lukemisen ajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenni, ihana kuulla! Mä en yleensä pidä myöskään puhelinta kun luen kokeisiin. :-)

   Poista
 11. Tästä postauksesta on kyllä mulle hyötyä, kiitos! :--D Ittekkin käytän paljon värejä ja piirroksia esim muistiinpanojen tekemiseen. Mulla kännykkä on sama ongelma, tuntuu että siinä on aina paljon kiinnostavampia juttuja kun tunnilla. Tosi hyviä (ja laadukkaita) kuvia tässä postauksessa, tykkään! Itte alotin kevätlukukauden tosi väsynein fiiliksin, mutta eiköhän tää tästä! :) Oikein hyvä postaus kaikinpuolin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väirt ja piirrokset on kyllä ihania, mulla on joulupukkeja uskonnon muistiinpanoissa koska puhuttiin eri juhlapyhistä! :-D Kiitos paljon sun kommentista<3

   Poista
 12. tosi hyviä vinkkejä! aion ottaa ton tekniikan käytäntöön, etten pyyhi väärin menneitä tehtäviä! (-: värit tosiaan auttaa hyvin muistamaan, voisin myös alkaa piirtää enemmän muistiinpanoihin liittyviä asioita.

  VastaaPoista
 13. mielettömän hyviä vinkkejä :) ♥ mulla on sama et pitäs vähentää puhelimenkäyttöö :D ehkä yritän nyt tsempata taas enemmän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mikä siinä puhelimessa niin koukutaa, tsempataan yhdessä! :-D Kiitos paljon <3

   Poista
 14. Huippu postaus ja sulla on aina niin hienoja kuvia! Mikä kamera sulla on ja millä ohjelmalla muokkaat kuvat? :) Oon lukion tokalla ja pärjään koulussa hyvin, mutta aion tsempata lukuläksyjen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on Nikon D3100 ja muokkaan kuvat Photoscapella. Voi vitsi, munkin pitäis varmaan vähä tsemppailla kans just läksyjen lukemisessa! :-)

   Poista
 15. Tosi hyödyllsiä vinkkejä! Yritän käyttää näitä vinkkejä nyt tosielämässä - matikan numeroa kun pitäisi saada vähän nostettua.

  Oma vinkkini on vielä sellainen, että jos kokeeseen tulee vaikka 5 kappaletta, niin varaa kokeen luvulle kuusi päivää - joka päivänä kertaa yhden kappaleen ja viimeisenä iltana kertaa vielä kaikki läpi. Kuulostaa rankalta mutta ei se vie päivärutiinista kuin sen 15-30min, koska vain yksi kappale/per päivä. Tosi lukiossa tämä ei varmaan onnistu, suurien kokeiden takia.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi säpä oot kans keksiny hyvän vinkin! :-) Voihan tota lukiolaisetkin käyttää, mutta voi olla tosin aika raskasta. Kiitos paljon Oona sun ihanasta kommentista <3

   Poista
 16. Oi hyödyllisiä vinkkejä! Ei oo ennen tuo kakkos kohta tullutkaan mieleen, mutta täytyykin koittaa sitä! Tämmösistä postauksista tykkään, se edellinenkin oli tosi kiva :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kakkoskohta on erittäin hyödyllinen ja sitä ei usein tajuakkaan, mutta niinkuin sanotaan ''virheistä oppii''. Kiitos kommentistasi <3 :-)

   Poista
 17. todella hyvä ja hyödyllinen postaus, toi uutta näkökulmaa opiskeluun! taidanpa liittyä sulle lukijaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lueskelemaan mun blogia Hanna, kiitos! :-) <3

   Poista
 18. Ihania kuvia ja tosi hyviä vinkkejä, pitää yrittää muistaa hyödyntää :) ! Aloitan hyvillä fiiliksillä koska saan sitten kesän alussa peruskoulun päättötokarin(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! :-) Paljon tsemppiä sulle tähän vuoteen <3

   Poista
 19. Ihana postaus, tosi pirteä ja selkeä! :)

  VastaaPoista

 20. Tosi hyviä pointteja! :O
  Keksin vielä yhden lisää josta voi hyötyä ihan siinä koetilanteessakin ;)
  Kirjoitin siitä mun blogiin :) ❀ Postaukseen tästä :) ❀

  VastaaPoista

Kommenttit tulevat tarkistuksen jälkeen näkyviksi!