© Layout by Julia E.

MITÄ TEHDÄ KUN EN SAANUTKAAN KESÄTÖITÄ?

maanantai 18. toukokuuta 2015

KESÄ3
Monien tuttu ongelma tuntuu olevan kesäisin kesätyöt... Monet nuoret tahtoisivat kesätöitä, niin kuin minäkin! :-) Onneksi minulla on paikka. Kesäisin rahaa menee helposti asiaan jos toiseenkin. Kavereiden kanssa voidaan mennä rannalle, ja tarvitsette matkaeväät, alennusmyynnit juhannuksen jälkeen tai lomamatkat perheen ja ystävien kanssa. Te joilla ei ole paikkaa, ei hätää. Pystytte varmasti saamaan rahaa jollain keinolla, tässä postauksessa ajattelin kertoa teille pieniä vinkkejä. :) 
KESÄ1
Kesällä on paljon erilaisia juhlia joihin sinä voit käyttää omia taitoja hyväksi! Jos olet hyvä valokuvaamaan niin voit laittaa ilmoituksen facebook ryhmiin ja toimia esimerkiksi rippijuhissa kuvaajana. Voit pyytää pientä tuntipalkkaa. :) Tai jos olet hyvä askartelemaan voit tehdä juhliin kutsukortteja pienestä palkasta. Hyvä leipuri taas voisi tehdä leivonnaisia ja suolaista naposteltavaa juhliin ns. catering toimintana. Jos olet jossain edes hiukan hyvä, käytä se hyödyksi! :-) Ja tietenkin voi myydä kirpputorilla tai nettikirppiksillä turhat vaatteet ja tavarat pois, joista saa helposti pientä rahaa käyttöön. 
KESÄ2
Joitakin kesätöitä voi kuitenkin vielä saada. Kesätöissä ei saisi olla liian valikoiva, helppoja pikku töitä saa kyllä! Vaikka hanttihomma ei kiinnostaisikaan, saat siitä rahaa ja työkokemusta, jolla voit saada seuraavana vuonna paremman paikan. Erilaiset tapahtumat etsivät päivätyöntekijöitä, puhelinmyyjiä tarvitaan aina, siivojaan töitäkin on usein tarjolla! Täältä löydät helposti vapaita työpaikkoja. Muista laatia itsellesi hyvä CV ja hakemus :-) Tsemppiä kesään ja töihin.


Onko teillä jo kesätyöpaikka :-) ?

21 kommenttia:

 1. oon lähettänyt n. 50 eri paikkaan hakemuksen kesätöihin, mistään en töitä ole saanut, jotkut eivät vauvaudu vastaamaan yhtään mitään. kaikenlaisia töitä siivoomisesta vanhusten hoitoon mutta minnekkään en näemmä kelpaa. tosi lupaavalta näyttää tää tulevaisuus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikää höh! Ei kannata kuitenkaan luovuttaa... Ainakin viime vuonna jokainen Siwa otti yhden työntekijän tutustu ja tienaa - kampanjaan, jossa työntekijä on 2 viikkoa ja sai ihan mukavan summan palkkaa. Paljon tsemppiä, kyllä se siitä <3 :-)

   Poista
  2. joo kaikki tommosetkin on haettu siwat, prismat, tokmannit, lidlit, eikä mistään kuulu mitään, edes kieltävää vastausta. ihania ihmisiä täällä suomessa ...

   Poista
  3. Meillä kävi kyllä just koulussa S-ryhmien edustaja puhumassa hakemuksista! Niitähän tulee ihan hirveesti, mutta ei siinä olis mitään pahaa jos kävisit paikan päällä kysymässä :-) ?

   Poista
  4. Olin itse viime kesänä kaks viikkoo puhelinmyyjänä kesätöissä, ja puhelinmyyjäksi pääsee oikeesti tosi helposti. Jos todella kaipaa rahaa, niin suosittelen edes kokeilemaan sitä. Yhden kokeilupäivän jälkeen osaa jo aika hyvin sanoa, haluaako jatkaa työssä. Työajat oli muutenkin joustavia ja sain päättää niistä aika paljon ite.

   http://joannabelieve.blogspot.fi

   Poista
  5. Samaa mieltä! Ei kannata asettaa liikaa mitään oletuksia työlle. Kunhan saisi vähän kokemusta ja rahaa. :-)

   Poista
 2. Tosi hyviä vinkkejä! Voisin jopa harkita tuota rippijuhlakuvaamista, vaikka työpaikka onkin jo tiedossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen ehdottomasti, helppoa pikkurahaa! :-)

   Poista
 3. Puhut monelle tutusta aiheesta. Kiva, että itsellesi on sattunut työpaikka!
  Alaikäisenä työnhaku on valitettavan hankalaa. Isot vähittäiskauppaketjut eivät tarjoa varsinaisia pitkäaikaisia työpaikkoja alle 18 vuotiaille, koska työnantajalle on helpompaa palkata niitä työntekijöitä joilla alaikäisyys ei rajoita työtehtäviä niin turvallisuuden kuin anniskelunkin puolesta.
  Usein se hyväkään CV ei riitä, vaan sieltä joukosta on oikeasti erotuttava jollakin luovalla tavalla. Kuitenkin jossakin vaiheessa yrittänyt palkitaan, saa jalan sinne oven väliin ja työpaikka osuu kohdalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon hyvästä kommentista Nelli! :-)
   Paljon totta ja se on kyllä harmi kun monelle ei työtä riitä :(

   Poista
 4. Ite sain vissiin meiän kunnalta kesätöitä, kunnan tyyppi huikkas jotai sinne päi mutta ei oo vielä yhteyttä otettu sieltä päin :D tohon että voi hyödyntää omaa osaamistaan, niin 4H-yritys vaikkapa vain kesäksi on loistokeksintö ja niin voi työllistää itsensä. Jos yritys on kannattava nii voi jatkaa syksylläki :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vitsi, toihan on super hyvä! Oon kuullut tosta aiemminki, niin huippua. Kiitos kommentistasi♥

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä! Mä sain juuri tänään itselleni kivan kesätyöpaikan, oon niin iloinen! :)

  http://joannabelieve.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon onnea sulle! :-) Oon niin onnellinen sun puolesta, ihanaa kesää! <3

   Poista
 6. Meillä päin arvostetaan ainakin oma-aloitteisuutta ja sitä, että käy ihan face to face kysymässä olisiko töitä tarjolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toi face to face on kyllä kanssa hyvä keino! :-) Kuten jo aikaisemmin kerroin niin meillä oli koulussa S-ryhmien edustaja puhumassa ja se tykkäsi enemmän ku laittaa sähköpostia niin saa rauhassa kattella, mutta kasvottain kysymyinen luo kyllä munkin mielestä paremman kuvan. Kiitos sun kommentista♥

   Poista
 7. Sulla on kivat sivut ja hyviä kuvia :) Varmaan kannustaa monia nuoria tääkin juttu

  VastaaPoista
 8. ihana että teit tälläsen postauksen, tuli tosi hyvä mieli ja tästä sai hyviä vinkkejä :-) monilla nuorilla tuntuu olevan tää sama ongelma :( yks hakee yli 20 paikkaan eikä mistään kuulu mitään ja toinen saa työn heti ekalla yrittämällä, tuntuu niin epäreilulta onneks ite sain edes kahden viikon jakson vanhainkodilta, vaikka enemmänkin voisin tehdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä vähän huolestuttavaa kun nuoret ei enää saa niin helpolla työkokemusta :( Paljon tsemppiä sulle tuohon kesätyöhön, varmasti saat kokemuksia ja sitä taskurahaa kesäksi! :-) Kivoja vikoja kouluviikkoja♥

   Poista
 9. Oli kyllä hyvä postaus! Itsellä ei ole onni kolahtanut minnekään, vaikka olen hakenut ja kysellut milteenpä kaikkialle, minne olen keksinyt. Hakemista on toki rajoittanut se, etten oo vielä 18, onneksi ensi kesäksi on sekin etu! Kaikista turhauttavinta on ehkä se, ettei hakupaikoista tule infoa takaisinpäin, vaikka tämäkin paikkakunta on pieni. Pitää nyt toivoa, että nappaisi jostakin tutuilta edes jotakin keikkaluontoista työtä, mua kun ei vanhemmat enää tän ikäsenä ihan joka paikkaan kustanna... :P

  VastaaPoista

Kommenttit tulevat tarkistuksen jälkeen näkyviksi!