© Layout by Julia E.

VINKIT LOMALLE PAKKAAMISEEN

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Matkaan jäljellä kolme (3!!) päivää ja itse lähden jo kohti Helsinkiä keskiviikkona. Jos joku ei siis vielä tiedä niin suuntana on Kalifornia ja menen sinne kielimatkalle neljäksi viikoksi. Oon unelmoinut tästä jo niin kauan, että nyt tuntuu niin jännittävältä. Jos kiinnostaa lukea hieman lisää mun tulevasta matkasta, tässä postaus!  Tämän postauksen aiheena ei kuitenkaan ole kielimatka, vaan yleisesti matkalle pakkaaminen. Pienillä vinkeillä tuntuu, että todellakin selviän siitä :) Postaus ollaan toteutettu yhteistyössä laukkutilan kanssa. Päätin tarttua tilaisuuteen, koska tästä postauksesta voi olla myös monille muille hyötyä! Olen itse hyötynyt alennuskoodilla, mitään ei ole siis saatu ilmaiseksi.
de
1. Hyvä matkalaukku. Omani on siis merkkiä American tourister ja väri on pinkki. Väri kannattaa olla räikeä, jolloin se ei eksy laukkuhihnalle monien mustien ja ruskeiden joukkoon. Isoimmalla mallilla on tällä hetkellä hintaa 99€, joka on mun mielestä todella halpa. Laukkuun pääset tästä ja lentolaukkuun tästä. Kannattaa ottaa huomioon, että laukku itsessään ei painaisi paljoa, mutta sinne kuitenkin mahtuisi runsaasti tavaraa. Otan itse mukaan ison laukun ruumaan ja pienen lentolaukun koneeseen. Laukussa kannattaa olla myös lukko ja näissä AT:n laukuissa on TSA-numerolukko, joka osottautui todella hyväksi. Ostakaa mahdollisimman isot laukut, silloin tilaa riittää. :-)
0222b
2. Sopivasti vaatteita. Musta tuntuu, että jokainen tietää sen vaikeuden matkaan lähtiessä kun haluaisi kaataa koko vaatekaapin mukaan laukkuun. Se kuitenkaan ei ole mahdollista, jos et liikakiloja halua maksaa. Matkalle kannattaa ottaa mukaan helposti yhdisteltäviä vaatteita, jotka sopivat niin juhlaan kuin arkisempaan touhuun. Älä pakkaa liikaa, jätä myös tilaa tuliaisille. Jos haluat pakata fiksusti, ota huonompi pyyhe mukaan ja jätä se kohteeseen. Jos tuntuu siltä, että tavara ei mahdu laukkuun rullaa vaatteita viikkaamisen sijaan. Ja pukeudu viisaasti lentomatkaa varten, esimerkiksi tilaavievä takki kannattaa laittaa päälle. 
0233b
3. Tarvittavat paperit ja kortit. Tarkista, että passi on voimassa. Meidän piti hankkia myös Esta maahantulolupa ennen matkaa. Joillekkin matkoille pitää myös hankkia viisumi. Kaikki paperijutut kannattaa hankkia ajoissa ja ottaa kopiot mukaan. Eurooppaainen sairaanhoitokortti on myös kätevä kantaa laukussa aina mukana. Paperijutut ehdottomasti käsimatkatavaroihin jonnekkin muovitaskuun.  Näin ne myös löytyy nopeasti. 
0227b
4. Kaikki hygieniatarvikkeet. Tuntuu, että varsinkin meillä naisilla on monta putiloa kaikkea matkaa varten. Omat tarvikkeet hiuksille, iholle, kasvoille jne. Kaikki pullot painaa todella paljon ja vie yllättävän paljon tilaa myös laukusta. Mun matka on niin pitkä, että voin ottaa mukaan normaalit pullot, koska ne helposti loppuu jo neljän viikon aikana. Viikon matkoille riittää helposti kuitenkin pikkupullot joilloin niitä ei enää tarvitse takaisin Suomeen tuoda. Tilaa säästyy taas valtavasti. Jos kuitenkin ostat esimerkiksi halvemmat shampoot ja olet valmis jättämään ne kohteeseen, säästyy tilaa paljon. Kannattaa myös miettiä, tarviiko kaikkia meikkejä mukaan ja tuleeko reissusta ostettua jotain uusia tarvikkeita.
0229b
5. No ne kengät. Mun pakkauksen ehkä suurin ongelma. Tykkään muutenki olla aina erilaisilla kengillä, mutta matkalle niitä ei kauheasti voi ottaa mukaan. Nyrkkisääntönä on että yhdet kengät millä on hyvä kävellä ja toiset vähän hienommat. Haluisin kuitenkin ottaa lenkkarit, converset ja kivat kevyet läpyskät vielä. Mieti kuitenkin mitkä kengät sopii vaatteisiin joita ottaa mukaan. Jos kengät on likaiset kun pakkaat niitä laita ne suihkumyssyyn ja ikävät kuraläiskät vaatteista pysyvät muualla.


Onko teillä jotain vinkkejä pakkausta varten :-) ?

15 kommenttia:

 1. mitä teet eurooppalaisella sairaanhoitokortilla jos oot menossa kaliforniaan ... ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein tämän postauksen siis kaikille, en pelkästään Euroopan sisällä oleville. Eikä yhdestä kortista mitään haittaa ikinä ole :-).

   Poista
 2. Kiva postaus! :-) Ja pidä hauskaa Californiassa, kelpais nimittäin mullekkin :'D


  http://woahily.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, postauksia saatte sitten seurailla täällä Suomessa. Toivon, että jo ihan reaaliajassa :-)

   Poista
 3. Mä oon saanu sen käsityksen, että ruumaan menevät laukut ei saa olla lukossa, koska tarkastajien täytyy saada ne avattua tarpeen tullen..Muutenhan ei joutuu rikkomaan lukon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TSA-lukot ovat juurikin näitä hyväksyttäjä lukkoja. Ne toimivat numerokoodilla, mutta lentokentillä on avain joilla pääsevät niiden sisälle. Suosittelen juuri sen takia nimittäin tarkistamaan, että omasta matkalaukusta löytyisi semmoinen :)

   Poista
 4. Tää postaus on tosi hyvä mulle. Itellä on tapana pakata puolet tarpeellista ja toinen puolisko turhaa, ja tietysti matkakohteessa muistaa ne unohtuneet tavarat. Itselläni on aina pitkä lista mitä pitää ottaa mukaan, mutten käytä yläkäsitteitä mikä olisi paljon kätevämpää ettei unohda kaikkea. :D Mutta pointti oli että kiitos tästä postauksesta! Näistä vinkeistä on apua seuraavalle matkalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama ongelma tosi usein ollut! Oon kuitenki matkojen jälkeen oppinu, että puolet vaatteista on turhia... Varsinkin jos menee pidemmälle reissulle ja tykkää shoppailla paljon niin ei kauheesti sais olla tavaroita mukana. Ihana kuulla jos sait tästä vinkkejä <3 :-)

   Poista
 5. Nää sun postausideat on huippuja, ja erotut todella raikkaalla tavalla muista bloggaajista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on oikeesti todella ihana kuulla! <3 :-) Tarkoituskin on erottua, koska nykyään blogeja on niin valtavasti. Harmi vaan, että lukijat vain vähenevtä.. Onneksi te tosi lukijat olette vielä täällä <3 Kiitos :')

   Poista
 6. Ite tulin just matkalta ja sinne kun olin lähössä mietin tekisinkö tän tyyppistä postausta mutta tajusin että mulla oli siinä paljon ongelmia ja se oli tosi vaikeeta joten turha siinä muille vinkkejä jakaa :D. Mutta tää sun postaus on tosi hyvä ja selkee. Ehkä näiden vinkkien avulla ens reissulle pakkaaminen ois helponpaa :-)

  blogiidaelisabet.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä voi kiitos paljon Iida! Pakkaaminen on kyllä aina vaikeaa ja tuntuu, että haluaisi melkein hiukset repiä päästä. Tästäkin postauksesta puuttuu monta tärkeää asiaa, mutta ei saa haukata liian isoa palaa kerralla :-)

   Poista
 7. Sanoisin vielä vinkiksi sen että matkalaukkua ei kuitenkaan kannata lukita vaikka mahdollisuus siihen on, sillä mikäli jokin asia matkalaukussa kiinnittää tullin huomion avaavat he laukun välittämättä lukoista= rikkovat sen jolloin todennäköisesti se tulee llemaan käyttökelvoton. Vaikka laukussa ei olisi mitään laitonta saattaa jollain muulla olla jolla on samanlainen laukku ja tällöin mahdollisesti omakin laukku joutuu tarkastukseen. Itselle ei oo ikinä näin käyny mutta muistan että näin on mulle joskus kerrottu/opetettu :)

  VastaaPoista
 8. Eikun sori luinkin tuolta kommenteista noista TSA- lukoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin :) Mutta tässä on hyvä vinkki niille joilla on lukko mutta se ei ole TSA! Kiitos siis tästä :)

   Poista

Kommenttit tulevat tarkistuksen jälkeen näkyviksi!